Majssoppa med sting
Majssoppa med sting
(4 port)
450gr fryst majs
3st vitlöksklyftor
50gr smör
2st krm paprikapulver
2st krm chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1st grönsaksbuljong
6dl vatten
400gr kokosmjölk
1-2 potatisar
1/2-1 tsk sambal oelek
färsk ingefära
färsk koriander till garnering
2 lime
Blanda majs tillsammans med riven vitlök, spiskummin, paprika, chilipulver samt smörklickar i en ugnsfast form och rosta i ugnen 225° i ca 20min. Rör om efter halva tiden.
Lägg över den rostade majsen i en hög kastrull tillsammans med vatten, kokosmjölk, grönsaksbuljong, skuren potatis och låt koka upp. Småputtra runt 20min och addera därefter riven ingefära, sambal oelek samt 1 pressad lime. Fortsätt småkoka ett par minuter till och använd därefter stavmixer för att mixtra soppan. Smaka av med salt.
Häll upp i soppskålar, garnera med koriander och ett varv med chilikvarnen. Servera med quessadillas samt limeklyftor.
Häll upp i soppskålar, garnera med koriander och ett varv med chilikvarnen. Servera med quessadillas samt limeklyftor.
-Mums!

Kommentarer
Trackback