Makaronipudding på Mobergs vis

I vanliga fall så brukar jag göra en annorlunda variant på makaronipudding, och den är god den med men för några dagar sedan blev jag sugen på att testa något nytt. Och det var absolut inget misstag. Resultatet blev en krämig och smakrik rätt som bara smälte i mun. Enkelt men gott! Vad mer kan man begära? Receptet är baserat på sidfläsk men det hittades inte i matbutiken så fick bli bacon och det funka lika bra det. 
 
Makaronipudding på Mobergs vis
(4 portioner) 

 
4dl idealmakaroner
1 gul lök
250gr rimmat sidfläsk
2dl lagrad ost, grovriven
 
Äggstanning
3 ägg
5dl vispgrädde + mjölk
1tsk salt
2krm svartpeppar
 
Värm ugnen till 200ºC.
 
Koka makaroner enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.
 
Skala och finhacka löken. Strimla och bryn fläsk och lök tillsammans under omrörning på hög värme så att det får färg. Sänk värmen och stek ytterligare några minuter.
 
Blanda alla ingredienser till äggstanningen.
 
Smörj en ugnsform. Varva makaroner, fläsk- & lökblandning och de mesta av den rivna osten i formen.
 
Häll på äggstanningen och strö över resten av osten. Täck med aluminiumfolie.
 
Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter tills puddingen stelnat. Ta av folien de sista 10 minuter.
 
Servera med lingonsylt och njut!
 


Kommentarer
Cissi

Frun! " 5 dl grädde + mjölk". 'hur mkt vätska menar du då? 5 + 5 dl, eller 2 och halv dl vardera? //Lost <3

Svar: Jag hade i 5dl grädde och toppade med lite mjölk i formen :) Du märker hur mycket du behöver beroende på vilken form du använder. Testa denna rätt, du kommer inte bli besviken! Alla har blivit frälsta hittills!
Katarina

2013-11-08 @ 09:18:25
Carro

Med lingonsylt?
Kan man ha. Till ketchup istället?

Svar: Det funkar alldeles utmärkt det med :) Har du testat receptet ännu? Om inte så måste du göra det!!
Katarina

2014-01-13 @ 21:26:00


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Matkär

En plats för mina favorit recept

RSS 2.0