Matvete med bacon, grönsaker & lime-yoghurt!

När vi är trötta på "vanliga" kolhydrater här hemma, såsom potatis, ris och pasta så brukar vi bland annat laga matvete. Det är ett nyttigare alternativ och innehåller nästan dubbelt så mycket protein än vanligt ris. Till utseendet så ser det ut som kalaspuffar vilket för mina tankar till barndomen och det är ju alltid kul. Denna varma sallad är en snabb och lättlagad rätt som passar alldeles utmärkt en vardag som denna. 
 
Matvete med bacon, grönsaker & lime-yoghurt
(2-4 portioner)
 
 
2dl matvete
2 paket bacon
1/2 purjolök
2 morötter
1-2 röda paprikor
1 burk majs (150gr)
1 lime
salt & peppar
olja att steka i
 
Lime-yoghurt
2dl grekisk yoghurt
1/2 lime
olivolja
salt & peppar
 
Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen.
 
Skär bacon i mindre bitar och stek på tills den är genomstekt och fått fin färg. Lägg köttet på hushållspapper och låt suga upp överdrivet fett.
 
Strimla purjolök, tärna paprika, grovriv morötterna och häll bort vätskan från majsburken.
 
Hetta upp lite olja i en traktörpanna och börja med att bryna purjolöken tills den blir glansig. Lägg i paprikan och låt de stekas på ytterligare 1-2 minuter. Tillsätt morötter, majs, bacon och matvete och blanda så att det blir jämnt fördelat. Krydda efter smak med salt, peppar och limesaft. 
 
Blanda alla ingredienser till yoghurten och servera vid sidan av salladen.
 
Mums!  


Kommentarer
Britt Marie

Det här vart jag bjuden på igår,mmm va gott det va.

2013-11-21 @ 13:57:45


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Matkär

En plats för mina favorit recept

RSS 2.0