Filmjölksbröd med nötter & torkad frukt
Bröd ligger mig varmt om hjärtat, det finns inte mycket som slår nybakat bröd. Hur underbart är det inte att komma in i ett rum där det doftar nybakat? För ett tag sedan hittade jag detta recept och idag kände jag för att baka. Ett superenkelt men smakrikt bröd (och nyttigt vill jag tro).
Filmjölksbröd med nötter & torkad frukt

300gr blandade nötter & frön
(jag tog mandel, solrosfrön, hasselnötter)
300gr torkad frukt
(jag tog aprikoser, russin)
1 1/2tsk salt
2dl rågmjöl
4dl vetemjöl
5dl filmjölk
1tsk bikarbonat
1dl mörk sirap
Hacka nötterna grovt och strimla frukterna. Blanda nötter och frön med salt, råg- och vetemjöl. Blanda filmjölk och bikarbokat och rör ner de torra ingredienserna med sirapen, nötter och frukt. Rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper i och grädda brödet i nedersta delen av ugnen i 175º i 2 timmar. Täck eventuellt över brödet med folie om det börjar bli för mörkt.
Ta brödet ur formen och låt svalna i handduk.
Mums!

Kommentarer
Britt Marie
Supergott
Britt Marie
Fick nöjet att smaka detta bröd, och det var verkligen Jättegott.Nu väntar jag med spänning på nästa smakprov.
Trackback