Supergoda kycklingbitar!

Små, ljuvliga kycklingbitar som smälter i mun och serveras tillsammans med en smarrig dipp. Det är vad nedastående recept bjuder på. Så simpelt och så gott! Men det bästa är att de tillagas i ugn!
 
Kycklingbitar med dipp
(2-4 portioner)
 
 
4st kycklingfiléer 
3msk senap
3msk majonnäs
saft från en apelsin
salt & peppar
ströbröd
 
Dipp
4msk majonnäs
2-3msk grekisk yoghurt
1-2msk senap
 
Skär kycklingen i bitar och krydda med salt & peppar.
 
Blanda majonnäs, senap och apelsinjuice i en bunke och lägg sedan i kycklingen. Täck över och ställ in i kylen minst en timme. Ju längre desto godare!
 
När kycklingen har marinerat och gottat sig så är det dags att panera bitarna i ströbröd. Ett tips är att doppa en och en för annars så blir det en sörja av alltihop. Lägg de panerade bitarna brevid varandra i en ugnsäker form/plåt och grädda i föruppvärmd ugn 180-200ºC i ca 30min.
 
Under tiden som kycklingen är i ugnen, blanda ingredienserna till dippen och servera dem tillsammans.
 
Yummy!

Godaste kladdkakemuffinsen EVER!

Precis som överskriften nämner så är dessa kladdkakemuffins de godaste jag nånsin ätit och inte nog med det så är de enkla och snabbtillagade också. De är absolut godast när man tar ut dem ur frysen och låter dem tina lite, litegranna. Då är de sådär sega och ljuvliga. Min tanke är ju att de alltid ska finnas några i frysen för de tillfällen man kanske får oväntat besök, men min kära älskling håller inte med. Han gillar att ha dem i magen istället :) Men för dem som kan hålla fingrarna i styr så är det bara att fylla frysen.
 
Godaste kladdkakemuffinsen
(ca 10-12st)
 
 
2 ägg
2,5dl socker
100gr smör
1,5tsk vaniljsocker
1krm salt
4msk kakao
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver

Värm ugnen till 200°C.

 

Lägg i papper-muffinsformar i en muffinsplåt eller smörj och bröa formen.

 

Smält smöret.

 

Lägg ägg och socker i en bunke och vispa tills det blir poröst.

 

Blanda i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.

 

Skeda i formarna och grädda i ugnen i 8-10 minuter. Ta ut, låt svalna och NJUT!

 

 

Matkär

En plats för mina favorit recept

RSS 2.0